ГеоТерм Инженеринг ЕООД
Гр. Пловдив, ж.к. Тракия, блок 171, Вход В (Испанските къщи)
Телефони:
0888 33 28 71,
0899 88 00 64
E-mail: zaprian@gbg.bg
 
Контакт
(Всички полета са
задължителни.)
Вашето име:

Вашият E-mail:

Текст:


 

Вече голяма част от хората, живеещи в България, отделят все-по голямо значение на това как ще се отоплява, охлажда и вентилира жилището в което живеем и това да е не само естетично и комфортно, но и достатъчно евтино!

Ресурсите за отопление все-повече поскъпват и ние сме принудени да търсим нови алтернативни методи за отопление и охлаждане.

А това става с котли на дърва, дървени брикети, пелети, биомаса и т.н

Един от най-модерните методи на отопление в последните години е с термопомпи, използващи температурата на земята, която е в неограничени количества! Те работят с електрическа енергия, но съотношението е 1KW=5KW ! Т.е. при използване на 1KW електрическа енергия получаваме 5KW топлина!

Методите са няколко:

- използване на вода от сондаж на 10-12 м
- хоризонтално полагане на колектора
- полагане на колектора в конусен изкоп
- земна сонда на голяма дълбочина
- топлината на въздуха

Подпочвените води са идеалният източник на енергия за една термопомпа!
На 8-10 м дълбочина температурата на водата целогодишно е 10-12 градуса!
Но при липса на вода се използва метода на хоризонтално полагане на колектора, който изисква по-голяма площ. На дълбочина 1,5-2 м температурата на земята е от 6-12 градуса целогодишно. Това е следващият идеален източник на енергия за термопомпата!

Използват се също така и останалите 3 метода.

Следващият важен момент за изпълнение на дадена инсталация, независимо дали е с котел на дърва, пелети или термопомпа, е начина по който ще бъде отдадена топлината в жилището!
Всяка втора къща в Германия вече се изпълнява с водно подово отопление!
Това гарантира не само комфорт, но и много голяма икономия на енергия!
Температурата на пода е 22-25 град. и тогава температурата на въздуха може да бъде с 1-2 градуса по-ниска от нормалната! Това води до икономия на още около 6% енергия!

Освен това животът на тръбната мрежа не може да бъде сравнявана с живота на нито едно отоплително тяло. Тя достига до 50 години и повече в зависимост все пак от качеството на използваните тръби! Не са необходими текущи ремонти като течове, пробиви на радиатори и т.н.,а и комфортът е несравним! Освен това монтажът на конвектори допринася за отлично охлаждане през лятото!

Следващият момент за ефективно и икономично отопление е изолацията на сградата! Тя трябва да бъде изпълнена с качествени материали, отговарящи на нашите климатични условия!

За поддържането на иделна чистота в дадено жилище допринася използването на централна прахосмукачка!

Обикновените прахосмукачки, колкото и модерни да са, винаги отделят определено количество прах във въздуха, който е вреден за всички, а най-много за децата!
Затова използването на централна прахосмукачка, монтирана в гаража, избата
или дори на терасата слага край на този вид замърсяване на въздуха в жилището!

 
 
web: Idea STUDIO